“Fastnat-i-pannan-knyten”


Potstickers

För Potstickers används en tillagningsmetod där knytena steks och ångas på samma gång. Det ger två konsistenser i ett och samma knyte, intelligent! Använd gärna en teflonpanna med glaslock.

60 – 80 runda gyoza skins

fyllning

60 gr oskalad ingefära

1 ägg

1 msk vitt vin

¾ tsk salt

6 – 8 varv svartpeppar

450 gr kycklingfärs

dip

3 msk sweet aromatic soy sauce

1 ½ msk chiliolja

1 tsk sesamolja

½ vitlök (enklyftig) krossad och blandad med 1 – 2 tsk vatten

  • Krossa ingefäran och blanda med 2 dl vatten låt stå i 10 min.
  • Blanda färsen med ägg, vin och salt, blanda ner ingefärsvattnet i omgångar till en lös smet.
  • Blanda dipingredienserna i en skål, tillsätt vitlöken sist
  • Fyll gyozaskinnen med en tsk fyllning, fukta kanterna och förslut med 8 veck.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja
  • Lägg i knytena och låt dem få färg
  • Häll på ½ dl vatten (akta stänket), lägg på ett lock och låt knytena ånga klart c:a 1 minut
  • Servera överhällda med dippen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s