“Fiskdoftande” kycklingstrimlor


yu xian ji si

Fiskdoftande (yu xiang) smak är baserad på det traditionella sättet att krydda fisk med en blandning av sälta, syra, sötma och styrka med en kraftfull doft av vitlök, ingefära och sticklök.

Kyckling kokt i ingefära skärs i strimlor och blandas med vitlök, ingefära, ljus soya, Chingkiangvinäger, socker, chiliolja och sesamolja samt finskuren sticklök.

600 gr kokt kycklingkött

4 sticklökar gröna delen

2 msk finhackad ingefära

2 msk fihackad vitlök

6 msk ljus soya

2 msk Chingkiangvinäger

2 msk socker

4 msk chiliolja

2 msk sesamolja

2 msk chilipasta

  • Skär kycklingen i tunna skivor
  • Blanda soya, vinäger lös upp sockret i vätskan
  • Tillsätt resten av ingredienserna utom kycklingen, blanda
  • Tillsätt kycklingen och vänd runt, servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s