“Zhong” halvmånsknyten


Zhong shui jiao

Dumplings har funnits sen Tangdynastin (618 – 907 e.kr.) men de här uppfanns av en försäljare vid namn Zhong Xiesen 1893.

Fyllningen består av kyckling, ingefärsvatten och svartpeppar. Dipsåsen av aromatisk soya med chiliolja, sesamolja och finhackad vitlök.

60 – 80 runda gyoza skins

fyllning

60 gr oskalad ingefära

1 ägg

1 msk vitt vin

¾ tsk salt

6 – 8 varv svartpeppar

450 gr räkfärs

dip

3 msk sweet aromatic soy sauce

1 ½ msk chiliolja

1 tsk sesamolja

½ vitlök (enklyftig) krossad och blandad med 1 – 2 tsk vatten

  • Krossa ingefäran och blanda med 2 dl vatten låt stå i 10 min.
  • Blanda färsen med ägg, vin och salt, blanda ner ingefärsvattnet i omgångar till en lös smet.
  • Blanda dipingredienserna i en skål, tillsätt vitlöken sist
  • Fyll gyozaskinnen med en tsk fyllning, fukta kanterna och förslut med 1 veck.
  • Ånga tills knytena blivit glansiga och servera naperade med sås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s