Sötsyrlig krispig fisk


tang cu cui pi yu

En prakträtt i Sichuan där den görs av hel gräskarp. Det är viktigt att fisken friteras två gånger för att den skall bli riktigt krispig utan att vara rå i mitten.

Fisken marineras och friteras. En sås görs på ljus soya, Shaoxingvin, socker, salt och kycklingbuljong som får koka ihop, i slutet tillsätts grön sticklök, sesamolja och vinäger innan såsen hälls över fisken. Kan garneras med sticklöksstrimlor, koriander, inlagd chilli eller färsk chili i tunna skivor.

800 gr fisk i 2×2 cm kuber

Potatismjöl

Marinad

2 msk Shaoxingvin

1 1/2 tsk salt

4 sticklökar

en bit ingefära oskalad, bankad

Sås

3 msk finhackad vitlök

3 msk finhackad ingefära

8 sticklökar vit o grönt

6 msk Chingkiangvinäger

1 msk Sesamolja

6 msk buljong

2 msk ljus soya

1 dl socker

1 msk Shaoxingvin

1/2 tsk salt

2 msk potatismjöl

Garnering

Koriander

  • Marinera fisken c:a 30 minuter
  • Rulla fisken i potatismjöl, fritera 1 gång
  • Snabbstek vitlök, vita delen av sticklöken och ingefära tills det doftar
  • Tillsätt soya, socker och Shaoxing koka upp och red av om det behövs
  • Smaksätt med vinäger och salt
  • Lägg ner gröna sticklöken
  • Fritera fisken en andra gång häll över såsen och servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s