Två gånger tillagat fläsk


hui guo rou

Namnet betyder ”tillbaka i grytan kött” men kallades under första hälften av 1900-talet för ”pao ge rou”, ”hemliga sällskapets kött” eftersom rätten var stapelföda för de notoriska hemliga sällskap som fanns i Sichuan tills kommunisterna slog ut dem.

Fläsksida med svål kokas och får svalna, köttet skärs i tunna skivor och snabbsteks med chilibönpasta, söt bönpasta, jästa svarta bönor, mörk soya och socker mot slutet tillsätts sticklök eller purjolök OBS, ätes helst varm eller ljummen.

1 kg sidfläsk

12 små purjolökar

olja

5 msk chilibönpasta

2 msk svarta jästa bönor

1 msk mörk soya

1 msk socker

salt

  • Koka upp vatten och koka fläsket c:a 25 min, låt svalna
  • Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar
  • Skär purjon i hästöron (om den är grov, snabbstek i 30 sek)
  • Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida
  • Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd
  • Tillsätt bönor och fräs c:a 30 sek
  • Blanda allt, tillsätt mörk soya och socker
  • Smaksätt med salt, tillsätt purjon, blanda och servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s