Sötsyrliga Revbenspjäll


Det verkar som hela Sverige skriker efter ett bra recept på revbenspjäll. Det här funkar fint på spareribs men jag rekommenderar kamben (benraden ovanför kotletten), hursomhelst är det en killer on the julbord!

Till 500 gr revben behöver du:

100 gr färsk ingefära

4 sticklökar (vita delen)

1 msk portvin (gärna tawny)

1 tsk mörk soya

4 msk socker

1 msk balsamicovinäger

1 tsk sesamolja

2 msk sesamfrön

Gör så här:

Koka upp en gryta med vatten, krossa ingefäran och sticklöken, skär revbensjällen i bitar.

När vattnet kokar tillsätt 1/4 av ingefäran och sticklöken samt revbenen, koka upp och sjud i tio minuter

Ta upp revbenen, spara kokvattnet, marinera revbenen i salt, portvin, hälften av resterande sticklök och ingefära. Marinera i 30 minuter.

Hetta upp olja i en wok och fritera spjällen tills de blir gyllene, ta ur spjällen och häll av det mesta av oljan (lämna två msk), hetta upp igen och tillsätt kvarvarande ingefära och sticklök, fräs tills det doftar, tillsätt revbenen och 1,5 dl av kokvattnet, tillsätt soyan, lite salt och socker, reducera i 10 – 15 minuter tills vätskan blir till sirap, tillsätt vinäger, sesamolja och sesamfrön.

Klart!

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s