Istället för gulaschsoppa


Är i Åre och behöver något värmande. Ma po dou fu är kinas svar på gulaschsoppa och fan så mycket godare, måste bara hitta tofu i byn…

Ma po dou fu

Koppärriga mamma Chens tofu

500 gr hård tofu
4 små purjolökar
100 ml jordnötsolja
150 gr köttfärs
2 ½ msk chilli bean paste
1 msk jästa svarta bönor
250 ml buljong
1 tsk socker
2 tsk ljus soya
3 msk potatismjöl blandat i 4 msk vatten
½ tsk rostad mortlad Sichuanpeppar

Skär tofun i 2 cm tärningar och lägg i hett, saltat vatten, skär purjon i hästöron
Smaksätt woken, tillsätt oljan och fräs färsen tills den är brun men inte torr
Sänk värmen och tillsätt bönpastan fräs i 30 sek, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 20 sek.
Häll i buljongen, blanda, tillsätt tofun och blanda försiktigt, tillsätt soya, socker och ev. salt, låt sjuda i 5 minuter
Tillsätt purjon och låt den precis bli klar, red av försiktigt med potatismjöl häll över i serveringskål och pudra över Sichuanpeppar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s