En enkel men ack så falsk anka


Du kan väl se det som ett tecken i tiden… Allt är inte vad det ser ut att vara. Den här rätten är riktigt goda dumplings som försöker efterlikna anka i smak och konsistens. En rätt för tider då plånboken inte är lika fet som vanligt, en rätt då ankor inte är vad de har varit, en januarirätt rätt och slätt…

Falsk Anka

Gyoza skin i 8 cm runda skivor

2 dl hackad blandad svamp

½ dl strimlad morot

½ dl strimlade bambuskott

1 msk mörk kinesisk soja

1 nypa vitpeppar

Blanda fyllningen lägg en msk på varje degplatta, pensla med vatten och vik ihop.

Stek på ena sidan, när knytet fått färg tillsätt 2 msk vatten och täck med lock låt gå klart i ca 1 min.

Annonser

3 comments

  1. Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s