Het kyckling i kall snö


Jag vet inte hur du känner det men jag tycker att det är kallt! Trettondagen, ännu en onödig helgdag. En fördel med onödiga helgdagar är ju såklart att man kan äta gott. Låt rätten nedan bli en i buketten på ditt trettondagsbord, den är het som tusan och svår att äta i stora mängder men den värmer härligt i det kalla vädret. 

För att få bästa möjliga resultat är det viktigt med en bra chiliolja, jag rekommenderar Lee Kum Kee’s ”Chiu Chow Chilli oil”.

Hong you ji kuai

Kycklingkuber i röd chiliolja

3 – 400 gr kycklingkött

4 sticklökar i 2 cm långa bitar

45 gr ljus soya

30 gr socker

60 gr chiliolja med sediment

10 gr sesamolja

· Skär kycklingen i kuber och stek, blanda med sticklöken

· Blanda soya, socker, chiliolja och sesamolja tills sockret löst sig

· Blanda väl.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s