Frusna föräldrar


Första dagen i skolan på det nya året (konstigt att det är på en fredag…). Massor av glada barn och nästan lika många halvt ihjälfrusna föräldrar. Jag har bjudit in några av föräldrarna på middag ikväll det blir nog halstrad regnbåge med jordärtskockspuré, spenat och bouillabaisse-sås kanske några Nem som tilltugg innan? Camilla tar som vanligt med sig bröd, ost och en hink vin. Trevligt! Jag tänkte att du skulle äta en härlig thailändsk biffcurry, den värmer gott.

Biff Panaeng curry

Geng panaeng neua

600 gr biff

2 l kokosmjölk

1 l kokosgrädde

4,5 msk palmsocker

6 msk fisksås

9 rivna limeleaves

9 långa röda chilis

3 nävar thaibasilika

Currypasta

2 dl rostade jordnötter (helt mjuka inuti)

1 dl chiliflakes

salt

1 msk hackad korianderrot/stjälk

4,5 msk hackad galangal

3 msk hackat citrongräs

1,5 dl finhackad schalottenlök

1 dl finhackad vitlök

1 riven rostad muskotnöt

Blanchera biffen, låt den ligga med det kalla vattnet från början

Skölj biffen och koka den i kokosmjölken c:a 1 timme.

Gör currypastan i blendern, tillsätt lite vatten om det är svårt att få den att gå ihop tillsätt de rostade jordnötterna sist.

Låt biffen svalna, ta upp och skiva (kokosmjölken skall inte användas mer)

Spräck kokosgrädden i en panna, stek 1,8 dl av currypastan i grädden i 10 minuter

Tillsätt palmsockret och låt det lösa sig tillsätt sedan fisksåsen.

Koka upp och tillsätt den skivade biffen, låt bli varmt och tillsätt limeleaves, chili och thaibasilika

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s