Pannkakor De Luxe


Gårdagens middag blev en stor succé med vårrullar, friterad tofu, fiskdoftande aubergine och kyckling i röd olja. Ikväll får det bli något mer västerländskt. Pannkakor är ju alltid gott så varför inte göra en variant med pilgrimsmusslor? Det här receptet gjorde jag i Ryssland där pannkakor heter Blinis, jo det är sant ryska blinis görs exakt som våra pannkakor inte de tjocka med jäst som vi ofta serverar här.  Receptet är översatt från ryska till engelska men det fixar du väl?

Pancake with sweet corn filling topped with scallops, bacon and herb salad

6 Portions

Egg 3 Pce

Milk 500 Cl

Flour 100 Gr

Salt 2 Gr

Corn 200 Gr

Cream 50 Cl

Salt 2 Gr

White pepper 2 Gr

Jumbo scallops 240 Gr

Bacon 100 Gr

Chervil 10 Gr

Dill 10 Gr

Parsley 10 Gr

Extra virgin oil 10 Cl

White pepper 2 Gr

For the pancakes: Whip the eggs and whip in the flour, add milk to a consistancy of paint, add the salt and let it rest for 30 minutes. Fry the pancakes until golden brown on both sides.

For the corn: Boil the cream until creamy, add the corn and taste with salt and pepper. Put a spoon of the corn on a pancake and fold it into a rectangular parcle, cool and refridgerate.

Chop the bacon in thin slices and fry until crispy, dry on kitchen paper.

For the salad: Mix the greens.

To complete: Heat the pancake parcle, Season and fry the scallops over high heat about 30 seconds on each side. Heat the bacon strips. Place the pancake on a plate, put the scallops on top, top with bacon and the herb salad, drizzle with olive oil and turn white pepper on top.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s