En snabbis i Kanton


Kanton, vaggan för kinakrogsmaten världen över. Du vet, Biff med bambuskott, Friterad fläskfilé med sötsursås (Ekströms nyponsoppa med rödvinsvinäger)… m.m. Vaggan för denna förvanskade Kantondiet sägs ligga i San Fransisco där invandrade kineser gjorde vad de kunde efter att ha byggt järnvägar och grävt guld. Här kommer en typisk rätt fast på rätt sätt!

Biff med aubergine

Keh gua jiu ngau yuk

Marinad

½ tsk ingefärsjuice

½ tsk gin

¼ tsk salt

1 ½ tsk olja

1 msk maizena

225 gr biff i 5 x 2,5 x 0,2 cm skivor

600 gr aubergine

2 tsk riven ingefära

2 tsk riven vitlök

1 msk röd bönsås (Toban Djan)

1 dl kycklingbuljong

2 tsk socker

2 msk oyster sauce

1 tsk mörk soya

Blanda biff och marinad, låt marinera minst 15 minuter

Rullskär auberginerna i 2 cm tjocka skivor

Blanchera biffen i het olja c:a 10 sekunder

Blanchera auberginen i het olja 1 minut

Snabbstek ingefära/vitlök sedan bönsås, aubergine, efter c:a 45 sek. buljong, socker, oyster sauce och soya

Reducera c:a 1 ½ minut, tillsätt biffen och stek 45 sek. servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s