Stroganoff den yngre


På restaurang Daniel i Pushkin var jag ju bara tvungen att göra något åt nationalrätten Biff Stroganoff. Så här såg den första varianten ut, har dessvärre ingen senare bild. Behöver jag berätta att det blev en storsäljare? Min gode vän Patric Henzel bad om ett recept så här kommer det.

New style Stroganoff

200 gr Fillet of beef cut in 1 x 1 x 5 cm slivers

50 gr Red wine sauce

Salt

10 gr Ground black pepper

20 gr Tomato cut in diamonds

20 gr Shallots

50 gr Smetana

10 gr French mustard

10 gr Sugar

10 gr Parsley

80 gr Potato purée

20 gr Leek in blanched strips

Make a potato purée with egg. Butter the inside of a cup and line it with blanched strips of leek in one layer. Bake the potatoes in 180 degrees for 10 minutes.

Mix the smetana, mustard, sugar and parsley. The taste should be strong-hot, add a little salt if needed.

Season and fry the fillet over high heat in clarified butter to rare, add the red wine sauce and black pepper, the taste should be quite peppery. Add the tomato diamonds and shallots just before serving. At plating time the meat should be medium.

Annonser

3 comments

  1. Åh, underbart. Fråga: på bilden ser det ut som om det finns ett lager med någonting ovanpå den bakade potatisen. Är det äggula som lagts ovanpå innan bakningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s