Vintrig sallad


Gårdagens middag blev stadig. Fläsk och potatis är härligt men ikväll blir det något lite lättare. En vintersallad inspirerad av Skye Gyngell som verkligen är ett matlagningsgeni, kolla in hennes kokböcker! Ett litet tips, lättaste sättet att kärna ur ett granatäpple är att dela det på mitten och banka skalet med baksidan av en träslev.

Winter salad with Parma ham and goats cheese

200 gr Hazelnuts

1 Pomgranade

200 gr Red cabbage

1 Fennel bulb

4 Beetroots

3 Carrots

4 Green apples

½ dl Tarragon leaves

15 gr Olive oil

30 gr Lemon juice

Salt and black pepper

60 gr Parma ham in thin slices

60 gr Goats cheese crumbled

Toast the nuts in a 180 degree oven for 5 minutes, rub the skins off and chop coarsly.

Deeseed the pomgranade

Cut the cabbage, fennel, apples and beets in thin slices using a mandoline

Peel the carrot and peel in slivers

Mix the vegetables with tarragon, olive oil, lemon juice, salt and pepper

Plate by starting with salad then half of the ham and goats cheese, then the rest of the salad and finaly the last ham and goats cheese, garnish with pomgranade and nuts and drizzle with winter dressing.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s