En thaifavorit


Inte för att jag är speciellt gravid, men, jag har cravings! Hett och smakrikt som tusan vill jag ha det och nåt gott att äta naturligtvis. Den här kycklingsalladen tar max en halvtimme att tillaga men den erbjuder njutning hela kvällen. Gör en rejäl omgång så har du en lunchlåda till imorgon också.

Yumm Gai Yang

Grillad kycklingsallad

4 stora chiles

6 kycklingbröst grillade och rivna i bitar

4 dl. dressing

6 st tunt skivad schalottenlök

1 äpple tunnskivat och blötlagt i vatten med citron

6 limeleaves i tunna strimlor

1 dl rostade jordnötter krossade

en näve myntablad lätt rivna

Dressing

2 tsk havssalt

1,25 dl fisksås

6 msk palmsocker

1,25 dl vitt socker

4 msk vinäger

1,25 dl limejuice

2 msk finhackade korianderstjälkar

10 birds eye chiles finhackade

2 vitlöksklyftor finhackade

Blandas

Rosta och skala chillin, dela

Blanda kycklingen med hälften av dressingen och låt marinera 10 minuter

Tillsätt resten utom mynta och jordnötter, blanda väl

Lägg upp och garnera med jordnötter och mynta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s