Det tar tid…


Jo, jag är lite sent på det… ledsen… Det har varit en lång och spännande dag. Ikväll blir det en mix mellan Boeuf Bourguigon och Gong Bao chicken, kyckling, små lökar, fläsk, vitlök, soja, ingefära, sesamolja m.m. Men till imorgon! Rådjur Wellington. Det tar tid, jag vet men det är värt det. Det är ett recept från restaurang Daniel i Ryssland igen och det här var en storsäljare förra vintern. Klassiskt men med en twist, precis som jag… Ha-ha. Go for It!

Deer Wellington

8 x 150 gr Deer fillet

200 gr Shallots chopped

60 gr Garlic chopped

20 gr Deer spice

250 gr Shiitake diced

250 gr Cep’s diced

60 gr Cream

8 Chive pancakes

16 Slices Parma ham

2 kg Puff pastry

8 Egg yolks

Put salt and black pepper on the fillets and fry for about 1 minute on each side, cool.

Fry the shallots and garlic until translucent, add the deer spice and mushrooms, fry for 3 minutes, add the cream and reduce, cool.

Put a pancake on plastic wrap, cover with two slices of ham, spread some mushrooms on the ham, put a fillet on top, spread some mushrooms on top of the fillet.

Fold the pancake to a parcel pulling it up and over the fillet, cut off any excess pancake. Wrap the parcel thight using the plastic wrap, add another layer of plastic wrap and put the parcel in the refridgerator for one hour.

Use scraps of puff pastry rather than a whole sheet (otherwise it will rise to much) and roll it out to a circle 30 cm in diameter x 3 mm thich. Put the parcel on top and fold the pastry around it as tight as possible, brush with water to glue the pastry together, cut off any excess pastry. Put the parcel, seem side down, on parchment paper brush with egg yolk, cool for 15 minutes, brush again, cool.

Bake in a 180 degree oven until desired core temperature (medium 50 degrees c:a 15 minutes)

Chive pancakes (makes 8)

8 eggs

300 gr Flour

400 gr Milk

20 gr Chives chopped

Salt

Whip the eggs, add the flour a little at the time, whip until the batter is lump free.

Add milk, salt and chives, whip.

Let the batter rest 10 minutes before frying the pancakes.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s