Istället för bokföring


Bokföring är trist, Char-siu pork är betydligt roligare! Får du inte tag på Mei kuei lu chiew (kinesisk rosensprit) kan du ersätta det med rosenvatten och vodka. Låt gärna fläsket marinera över dagen, m.a.o gör marinaden på kvällen, lägg ner fläsket på morgonen och gör klart på kvällen. Enkelt!

Char siu pork

2 kg fläskhare (mager)

Marinad

3 msk mörk soya

3 msk ljus soya

1 dl honung

½ tsk salt

3 msk oyster sauce

2 msk Mei Kuei Lu Chiew

3 msk hoisin

nypa vitpeppar

40 gr röd, inlagd tofu

1 tsk five-spice

Skär fläsket i ”remsor” 5 x 2,5 cm, ”picka” remsorna varannan cm med en skalkniv

Marinera köttremsorna minst 4 timmar

Grilla remsorna i ugn 30 – 50 minuter, vänd och pensla 5 – 6 ggr, tillsätt vätska om marinaden dunstar bort helt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s