Kinesisk Moule


Ja  eller vongole, lite som man vill och får tag på. Det här receptet funkar toppenbra till nudlar eller varför inte friterad sötpotatis? Då blir det ju faktiskt en Moules Frites!

ching chiao qing

Musslor i gul bönsås

1 kg hjärtmusslor

1 msk olja

2 vitlöksklyftor finhackade

1 msk riven ingefära

2 msk gul bönsås

1 dl risvin

sticklök, gröna delen som fiskögon

Chingkiangvinäger

· Snabbstek vitlök och ingefära tills det doftar gott

· Tillsätt den gula bönsåsen, fräs hastigt

· I med musslor och risvin, koka under omrörning tills musslorna öppnat sig (3 min)

· Smaka av med salt, vitpeppar och Chingkiangvinäger

· Strö över vårlöken och servera

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s