Gnocchi


Jag blir mätt av att laga mat. Ikväll skall jag börja förbereda för en större middag så min egen och familjens magar får nöja sig med något snabbt och gott. Det här är en av de enklaste och snabbaste rätter jag gjort, den består av gnocchi, salvia, citron och brynt smör. Gnocchi, uttalas ”njocki”, är färsk potatispasta som går att köpa vakuumförpackad. Koka gnocchin som all pasta enligt formeln 1000 – 100 – 10 dvs. till 100 g pasta 1000 cl (1 l.) vatten och 10 g salt. Gnocchin läggs i det kokande vattnet och är färdig då de flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev vartefter de flyter upp och låt rinna av, lägg över i en skål häll över lite brynt smör, pressa över citron, salt, peppar och några färska salviablad. Det tar sju minuter och är kanon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s