Annorlunda fredagsmys


Chips och jordnötter, visst men varför inte skruva till det lite? Här får du recept på lotusrot och sötpotatis med ”coating” och ”konstigt smakande jordnötter från Sichuan. På Umi-food på Olofsgatan hittar du den färskaste Sichuanpepparen. Bravo!

Lampskärmssötpotatis

Deng ying shao pian

350 – 450 g Sötpotatis

Coating:

3 msk chiliolja

1 msk sesamolja

¾ tsk salt

2 tsk socker

Hyvla sötpotatisen tunnt på mandolin, fritera och veva runt i coatingen.

Gör detsamma med färsk lotusrot

Konstigt smakande jordnötter

Guai wei hua ren

½ tsk salt

½ tsk chilipulver

½ tsk rostad Sichuanpeppar

150 gr socker

1 tsk vit risvinäger

200 gr jordnötter, rostade utan skal

Blanda salt, chili och Sichuanpeppar i en liten skål.

I en wok tillsätt 1 dl vatten och lös upp sockret på låg värme, när sockret är upplöst vrid upp värmen och hetta upp lagen till 125 grader (fiskögonbubblor…).

Låt svalna något och rör ner kryddorna och vinägern.

Tillsätt jordnötterna och rör kraftfullt tills det svalnat, se till så nötterna inte klibbar ihop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s