Sommarens första fisksoppa


Mums!

Min goda vän Ami hade kokat fond på kräftor till detta fanns det inköpt lax, torsk, räkor och lite annat. Receptet som följer är öppet för tolkning så därför finns inga mängder angivna. Ta det som en utmaning!

Ungefär så här:

Fräs schalottenlök och vitlök i olja, tillsätt morotsslantar och paprikastrimlor.

Tillsätt kräftfond och grädde samt vitt vin, timjan och dragon, sjud i 30 minuter.

Koka färskpotatis och halvera.

Skala räkorna och koka fond på skalen (täck skalen med vatten och sjud i 20 minuter).

Blanda räkfonden med soppbasen, sjud, smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Ånga torskbitar, stek laxbitar.

Lägg potatis och fisk i soppan toppa med räkor, gräslök och dill.

Servera med pepparotsmayo.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s