Höstens hetaste mat


Ängsligt letar analytikerna efter hösten och vinterns hetaste mattrender. Att vi befinner oss i Asien är det ingen större tvekan om, men var? Korea har länge stått högt i kurs men bakom kulisserna lurar en välkänd doldis som länge varit förpassad till studentkorridorer och mellanmål till finniga tonåringar. 2015/16 är det Ramen som gäller! De spänstiga nudlarna med bakgrund i det kinesiska köket men förfinade i japan kommer att välla in över oss och gott blir det. Alla som läst Ivan Orkins ”Ivan Ramen” förstår varför. IvanGoda buljonger, massor av miso, nudlar med fjong och välmående grissidor ger oss den perfekta snabbmaten. En mättande, värmande skål nudlar slurpar du i dig på 10 minuter för att lämna plats åt nästa, ivrigt väntande, gäst.

Själv öppnar jag några asiatiska snabbmatsrestauranger under varumärket Tasty Thai. LogoMaten kommer, som namnet antyder, att dra åt det thailändska även om näringsriktiga sallader och snacks täcker också andra delar av Asien. Första etableringen av Tasty Thai blir i Vällingby i oktober, något som jag hoppas gläder Kristoffer Triumf (som klagat på restaurangutbudet i sin hemort).

Själv lagar jag just nu mest vietnamesiskt hemma, älskar lättheten och fräschören i framförallt det sydvietnamesiska köket men även paradrätterna från Hue. Det franska inslaget gör inte det hela sämre. Visst vore världen tråkigare utan Bánh Mì!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s