Korrespondenterna goes Chinese


Gai Lan Ginger

Gai Lan Ginger

Härlig dag! Först besöka ett finsnickeri i Västerås för att kolla inredning till Tasty Thai och sedan vidare till radiohuset för direktsändning av ”Korrespondenterna” i P1. Det är faktiskt otroligt coolt att få träffa människorna bakom rösterna jag hört på radio, kan inte du framkalla en bild av dem du hör rapportera från fjärran platser? Staffan Sonning är en sådan person. Staffan var en trygg norrlänning med glimten i ögat och mötet med ett superproffs till producent,

Amanda & Staffan

Amanda & Staffan

Amanda Rydman, gjorde inte det hela sämre. Att sedan studioteknikern fick feeling och mickade upp mitt lilla kök med två stereopanorerade ”cymbalmickar” ovanför spisplattorna gjorde inte det hela sämre… Lite skakigt men väldigt roligt och jag tror att sändningen gick bra, lyssna gärna! Jag lagade ”Bubble and Squeak”, som ingen hört talas om. Sveriges ambassadör till England, Nicola Clase, och Nordeas chefsekonom Annika Winsth gillade maten. Här är receptet:

Bubble & Squeak

En rätt gjord på resterna från söndagmiddagen. Namnet kommer av ljudet som kommer från pannan när du steker.

Mosa grovt kokt, kall potatis och kokt brysselkål.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Bryn smör i en panna och pressa ner potatis och kålblandningen.

Stek tills undersidan fått fin färg, själp upp på en tallrik och låt blandningen glida ner i pannan med den ostekta sidan nedåt, stek tills även undersidan fått fin färg.

Servera med överblivet strimlat kött, brunsås och engelsk senap.

Imorgon åker vi ”hem” till Sichuan med tre fantastiska rätter. Lyssna då! P1 tisdag 15:04. På onsdag drar vi till Grekland!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s