Fiskdoftande aubergine


Yu xiang qie zi

Fiskdoftande (yu xiang) smak är baserad på det traditionella sättet att krydda fisk med en blandning av sälta, syra, sötma och styrka med en kraftfull doft av vitlök, ingefära och sticklök.

Asiatiska auberginer (små och milda) friteras och får sjuda i en sås med chilibönpasta, ingefära, vitlök, socker, ljus soya och avslutas med Chingkianvinäger, vårlök och sesamolja.

1 kg aubergine

frityrolja

2 msk chilli bean paste

2 msk finhackad ingefära

2 msk finhackad vitlök

250 ml kycklingbuljong

1 msk socker

1 tsk ljus soya

3 tsk Chinkiangvinäger

8 sticklökar (gröna delen) skurna som fiskögon

1 msk sesamolja

  • Skär auberginen i klyftor, fritera i 3 – 4 minuter, låt rinna av
  • Hetta upp woken, tillsätt 3 msk olja, fräs chilipastan 20 sek tillsätt ingefära och vitlök fräs ytterligare 20 sek.
  • Tillsätt buljong, socker och soya, blanda, tillsätt salt om det behövs.
  • Tillsätt auberginerna och sjud i några minuter.
  • Tillsätt vinäger och sticklök, låt bli varmt.
  • Ta bort från värmen och tillsätt sesamolja precis innan servering

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s